dimecres, 23 de novembre del 2022

Jocs matemàtics

A la sessió de jocs matemàtics d'avui hem jugat a 3 en ratlla i a Enfonsar la flota. Són dos jocs on l'orientació espacial i, sobretot, l'estratègia tenen un paper fonamental.

3 EN RATLLA
El 3 en ratlla és un joc de tauler, on l'objectiu és arribar a posar tres peces sobre el tauler (de 3 per 3 posicions) de manera que siguen en línia recta (horitzontal, vertical o diagonal). Els jocs de 3 en ratlla són dels més escampats pel món. També es coneix com a tres en retxa, treset, molí de tres, marro (per exemple, a Eivissa) o narro (en tres) o la rengleta.







ENFONSAR LA FLOTA
Enfonsar la flota o jugar a vaixells és un joc de taula per a dos persones que es pot jugar amb llapis i paper o en versions de tauler. El seu objectiu és endevinar la situació dels vaixells de l'enemic i enfonsar-los indicant-ne les coordenades. Ha estat utilitzat com a joc educatiu per les seves possibilitats de desenvolupar la capacitat de deducció dels infants i per la facilitat del seu muntatge i aprenentatge de les regles.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tots els comentaris que es realitzin no seran publicats al moment. Per seguretat, abans seran revisats per a la seva aprovació.

Todos los comentarios que se realicen no serán publicados al instante. Por seguridad, antes serán revisados para su aprobación.