divendres, 22 de gener del 2016

Pregunta 2. Egipte

En aquesta segona pregunta haureu de fer una investigació sobre un déu estudiat aquesta setmana: Anubis.

Qui era aquesta persona? Pots explicar alguna cosa de la seva vida?

La teva resposta ha d'ocupar entre 10-15 línies.

13 comentaris:

  1. Hola, soc na Care:
    El Déu que hem estudiat aquesta setmana és Anubis. Aquesta persona del quam anem a parlar és un Déu d'Egipte, en concret és el Déu de la mort i els funerals. Anubis fou un dels déus més importants d'Egipte, i la forma en el que es representat és amb un cap en forma de gos. El seu cap és el d'un xacal negre i té el cos d'un ésser humà, com tots els altres déus d'Egipte. Juntament amb el Déu Horus, s'encarregava de les ànimes i portar-les al regne del Déu Osiris.
    Anubis normalment es representat sense samarreta i amb una falda blanca i daurada com la majoria dels atres déus. Porta a cada una de les seves mans, una barra negra a la mà esquerra i una creu negra a la mà dreta. Té un collar, braçalets tant en els braços con en les cames i va amb els peus sense sabates.

    ResponElimina
  2. Anubis es el deu mes gros dels egipsis perque es el deu del sol y de moltes mes
    Anubis es el mes poderos pero tambe en la llectura que em llegit en classe
    es tracta tambe de ell perque avia una part en la historia que anubis tenia que llevar seth amb ell . I osiris sabia comvertit en el farao dels morts aquesta persona anubis es molt important per aquest motiu sal en la historia de els deus egipsis , la seva vida es molt interesant perque es molt maravillosa anuvi es el deu funerari de egipto maestre de la necropolis soc rania adeuuu

    ResponElimina
  3. Hola!!!Soc AMAYA
    Anubis ácido un dels gran egiptes Anubis es un del funerari de l'antic egipte,mestre de la necrópolis i patro embalsadores representat com un gran camido negre estirat sobre la seva estomac,probablement un xacal o un gos salvarse,o com un home amb cap de gos.
    El significat d'Anubis,Inpu en Egip antic,Anub en copte,"AvouBiç(Anoubis)en grec antic segueix sent fosc:de nombroses explicacions s'han proposat pero pot ser solament una onomatopeia que expressa el xacal udulant.
    Probablement,la forma canina del deu va ser inspirat pels antics egiptis pel comportament dels canins, Soviet carronyers oportunistes passejant per la bit en les cementeris a la recerca de cadavers

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola soc Gabriel,vaig a parla del rei egipci Anubis.En la nitologia egipcia,ANUBIS era el deu de la mort i els funerals,el guardia de les tombes.S'el representaba com un xacal o com un home an cap de xacal,i era l'encarregat de pesar les amimes i conduir'les alrregnes de'OSIRIS.Feu absorbit per la sibilizacion grega.
      El seu cap s'acostuma a rrepresentar de color negre perque aquest era el color de la vida a l'EGIPTE antig i anubis podia fer ressusitar els morts

      Elimina
  4. Hola soc Nurdin,Anubis era la filla de Seth i Neftis,i Seth era el germa de Neftis i a la misma vegada era el seu espos,el mism que Osiris i Isis,els avis de Anubis eran Geb i Nut,Horus i Anubis eran prima i por ser que hermana tambe.I aixo es tot.

    ResponElimina
  5. Hola soc Lina i la meva respota es. En la mitologia egípcia Anubis, fill d'Osiris i Neftis, era el déu de la mort i els funerals, el guardià de les tombes.[1] Se'l representava com un xacal o com un home amb cap de xacal (o de podenc, segons les versions) i era l'encarregat de pesar les ànimes (amb Horus) i conduir-les al regne d'Osiris. Fou absorbit per la civilització grega com a HermesAnubis era l'antic déu de la Duat. Anubis estava relacionat no només amb la mort, també amb la resurrecció després de la mort, i era pintat en color negre, color que representa la fertilitat

    Quan Osiris va pujar al poder del món dels morts, la Duat, Anubis va prendre un paper secundari, limitant-se a embalsamar els cossos dels faraons, guiar-los a la necròpolis i cuidar amb la seva vida. Els sacerdots d'Anubis feien servir unes màscares rituals amb la seva figura en la cerimònia d'embalsamament del faraó i en el ritual d'obertura de la boca. També Anubis era l'encarregat de vigilar, al costat de Horus, la balança en què es pesaven els cors dels difunts durant el El judici d'Osiris.


    ResponElimina
  6. Holaa!! Soc Andrei Anubis es un dios funerario del antiguo Egipto, maestro de las necrópolis y patrón de embalsamadores, representado como un gran cánido negro acostado sobre su estómago, probablemente un chacal o un perro salvaje, o como un hombre con cabeza de perro. El significado de Anubis, Inpu en egipcio antiguo, Anub en copto, Ἄνουβις (Anoubis) en griego antiguo sigue siendo oscuro: de numerosas explicaciones se han propuesto, pero puede ser solo una onomatopeya que expresa el chacal aullando. Probablemente, la forma canina del dios fue inspirado por los antiguos egipcios por el comportamiento de los caninos, a menudo carroñeros oportunistas paseando por la noche en los cementerios en busca de cadáveres.

    Los principales epítetos del dios Anubis resaltan sus vínculos con los grandes cementerios del país y su papel en la deidad funeraria que lleva. Su culto es atestiguado en todo el territorio de Egipto desde el siglo XXXII a. C. y fue intenso durante más de tres milenios, apagado entre los siglos IV y VI de nuestra era, a raíz del surgimiento del cristianismo. Si Anubis era una deidad nacional, sin embargo, estaba estrechamente vinculada a los nomos regional XVI y XVIII del Alto Egipto y en especial la ciudad de Hardaï, más conocida por el nombre griego de Cinópolis, que significa la «ciudad de los perros».

    ResponElimina
  7. Hola sóc Desirée: Anubis és un Déu funerari, el més antiguio del panteó egipcio.Esta representat com un home amb cap de gos, el seu treball és de guiar al mort en el més enllà, per això era molt important la seva presència en aquestes cerimònies.

    ResponElimina
  8. Hola soc Ivan Merida: Anubis era l´encarregat de guiar les ànimes dels morts a l´altre mon dins de les creences egipcies.Era el señor de la Necrópolis que suposaben estaba a l´oest..Anubis era representant com un gos o xacal negre i com un amb cap de xacal i gos,probablement aquests animals es trobaven comunament en els cementeris.Anubis esta relacionat no nomes amb la mort sinó amb la ressureccio després de la mort atés que era pintat en color negre , color que representa la vida i la fertilitat.Per aquesta raó Anubis era l´encarregat d´embalsamar als faraons, guiar-los a la necrópolis i cuidar aquesta ciutat amb ,la seva vida.Com a cosa interessant a comentar cal dir que la balança que s´empra en la justicia procedeix d´Egipte.Era l´instrument en que Anubis pesava els cors dels difunts per determinar si les ánimes mereixen bé els pradís,o ser devorats per un monstre horrible. Adeu.

    ResponElimina
  9. Hola, soc Monsef

    Anubis era el déu de la mort dEgipte, el seu nom Egipci era Anputo.Se'l representava com un home amb cap de xacal,era l'encarregat de pasar les ànimes.El seu cap es negre perque l'antic Egipte era el color de la vida i Anubis podia fer ressucitar els morts.Els Romans el tenien dins de les seves deïtats sota el nom d'Hermanubis.
    Y en la seva epoca va ser el surgiment del Cristianisme.

    ResponElimina
  10. Hola soc na Irene Fernandez.
    Anubis era fill d`Osiris i Neftis,era deu bde la mort i els funerals.
    El seu aspecte representaba un home amb cap de xacal ò podenc, i era
    l`encarragat de pesar les ànimes i conduirles al regne d`Osiris.Anubis
    se encarregaba de embalsamar els cossos dels faraons per els cossos no es corrompin , cuidar de la seva vida i guiarlos a la necropolis.Amb mascares
    els sacerdots en la ceremonia d`embarsament del farao feian el ritual. Tambe Anubis se encarregaba de vigilarla balança on espesava els cors dels difunts durat el judici d`Osiris. La seva filla es deia Qebehut , que sencarregaba de purificar al difunt.

    ResponElimina
  11. bon dia soc Yaiza feltrero martinwz ,acesta es la meba resposta















    era el deu de los mort i el fill de shet ADEUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

    ResponElimina
  12. Hola soc Mireia.

    Anubis, fill d'Osiris i Neftis, era el deu de la mort i els funerals, el guardia de les tombes.
    Se'l representava com un xacal o com un home amb cap de xacal (segon les versions) i era l'encarreat de pesar les ànimes (amb Horus) i conduir-les al rene d'Osiris.
    Fou absorbit per la civilització rea com Hermes. El seu cap s'acostuma a representar de color negre perquè aquest era el color de la vida a l'Egipte antic (associat amb el llim de la crescuda de Nil que fertilitzava la terra) i Anubis podia fer ressucitar els morts.

    ResponElimina

Tots els comentaris que es realitzin no seran publicats al moment. Per seguretat, abans seran revisats per a la seva aprovació.

Todos los comentarios que se realicen no serán publicados al instante. Por seguridad, antes serán revisados para su aprobación.