dijous, 15 d’octubre del 2020

Jocs populars a Eduació Física: Ses cabretes fugen

Us presentam un altres dels jocs populars eivissencs que hem après i practicat a Educació Física: Ses cabretes fugen.

S’hi pot jugar de dues maneres: 

  1. Els jugadors fan un rotlo i es posen d’acord per imitar tots la mateixa acció. El que para està enmig, i ha d’endevinar allò que estan representant els altres jugadors. En el moment que ho endevina, tots comencen a córrer —és quan les cabretes fugen— i el que és agafat para.
  2. Es fa una ratlla en terra. Tots els jugadors es posen a un costat de la marca, tret del que para, que es posa al davant d’ells i separat unes vint-i-cinc passes. Un del grup va davant del que para i comença a representar una acció en mímica: si aquest endevina allò que li volen dir, l’altre estreny a córrer i ha d’arribar a la ratlla abans que sigui tocat. Si ho aconsegueix, s’ha salvat i és un altre el que ha de fer la representació. Si és tocat, passen a parar tots dos, i així successivament. El joc acaba quan només queda un jugador per agafar. En el pròxim joc pararà el primer que hagi estat agafat.

Vàrem practicar la versió tradicional i després petites modificacions de les regles. 









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tots els comentaris que es realitzin no seran publicats al moment. Per seguretat, abans seran revisats per a la seva aprovació.

Todos los comentarios que se realicen no serán publicados al instante. Por seguridad, antes serán revisados para su aprobación.