dijous, 28 d’abril del 2022

Visita guiada a la badia de Portmany

 Bon dia i bona hora Famílies,

El passat dimarts dia 26, els Legos realitzaren una sortida per conèixer el nostre entorn més proper, en aquest cas el de la badia de Portmany.

En aquesta sortida, a la platja des Puetó, vàren coneixer la importància que te la posidonia per al nostre entorn marí i també per les platges. També se'ls va explicar perquè la platja on es trobaven rep aquest nom i varen observar el Puetó que posa nom a la platja.

Avistarem 4 exemplars de la gavina Corsa (gavina roja), que la podem identificar pel seu bec vermell. Son unes gavines que estan en perill d'extinció!!

També conegueren algunes de les plantes que podem trobar en el nostre litoral, i els que vàren voler provaren el fonoll marí, planta comestible que en alguns llocs es fa servir per a condimentar plats més elaborats i en d'altres es conserva en vinagre.

No només aprengueren sobre plantes, sinó que també varen poder saber que a la mar Mediterrània podem trobar grans animals, com catxalots, alguns tipus de balenes; animals perillosos com alguns tipus de borns; i diferents tipus de peixos, tant comestibles com no comestibles.

Ja tornant cap el centre, trobarem tot de petxines i diferents closques per la vorera de la platja, uns d'ells extranyes, semblants a dents. Aquest tipus de molusc s'anomena escafopode.



Per acabar la jornada i per conèixer millor els noms d'algunes de les espècies que podem trobar a la mar a propo on vivim, jugaren al mocador, amb la varient on cada un dels participants tenia el nom d'un animal marí del nostre entorn.


Per últim, però possiblement el més important, els mostràren la importància de mantenir net el nostre litoral, i d'ajdar a manternir-lo, per això també es recolliren tots els residus que es trobaren durant la sortida.


Va ser un matí molt interessant i divertit!!




















Volem agrair la tasca de'n Juanjo, d'Amics de la Terra, que ens va fer de guia durant tot el matí!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tots els comentaris que es realitzin no seran publicats al moment. Per seguretat, abans seran revisats per a la seva aprovació.

Todos los comentarios que se realicen no serán publicados al instante. Por seguridad, antes serán revisados para su aprobación.