divendres, 5 de febrer del 2016

Pregunta 3. Grècia

Aquesta setmana heu de cercar informació sobre un dels 12 déus olímpics. Has de cercar informació a Internet sobre un déu o deessa i fer el comentari al blog. Número màxim de línees: 10.

16 comentaris:

  1. La mitologia griega de zeus.El griego zeus es el padre de los dioses i los hombres,que gobernaba alos dioses del olimpo como un padre a una familia,de forma que incluso los que no eran sus hijos naturales se dirigian a el como tal.

    ResponElimina
  2. Hola soc Mireia
    Afrodita era e la mitologia griega,la deessa de l'amor,la bellessa i la fecunditat.
    Es probable qe el se origen no ssigui grec sinò oriental de Xipre o de les costes fenìcies.
    Era la deessa més bella i nigú es podia resistir als seus ecants.
    Zeus la va humiliar fent-la enamorar d`un simple mortal Arqises de qui va tenir a Enees.
    Per ordre de Zeus,va ser l`esposa d´Hefest,un déu lleig i coix,però li va ser
    infidel tenint aventures amoroses amb Hermes i Ares tenint amb quest últim a Eros.

    ResponElimina
  3. Afrodita té nombroses equivalents: Inanna en la mitologia sumèria, Astarté en la fenícia, Turan en l'etrusca i Venus en la romana. Té paral·lelismes amb deesses indoeuropees de l'aurora, com ara Ushás o Aurora. Segons Pausanias, els primers que van establir el seu culte van ser els assiris, i després d'ells els pafosianos de Xipre i els fenicis que vivien en Ascaló (Palestina), els qui van ensenyar el seu culte als habitants de Citera.1 Es deia que Afrodita podia fer que qualsevol home s'enamorés d'ella amb només posar els seus ulls en ell.
    El nom Ἀφροδίτη era relacionat per etimologia popular amb ἀφρός aphrós, 'escuma', interpretant-se com 'sorgida de l'escuma' i personificándola en un mite etiològic que ja era conegut per Hesíodo.2 Té reflexos en l'mesapio i l'etrusc (d'aquí « abril »), que probablement van ser presos prestats del grec. Encara que Heròdot estava al tant dels orígens fenicis d'Afrodita, 3 els intents lingüístics per derivar el nom «Afrodita» del semític Astoret, mitjançant transmissió hitita sense documentar, segueixen sense ser concloents. Un suggeriment de Hammarström, 4 rebutjada per Hjalmar Frisk, relaciona el nom amb πρύτανις, un préstec grec d'un cognat de l'etrusc (i) pruni, 'senyor' o similar. Mallory i Adams ofereixen una etimologia de l'indoeuropeo abhor, 'molt' + dhei, 'brillar'.5
    Si procedeix del semític, una etimologia plausible seria del barīrĩtu assiri, un dimoni femení trobat en textos babilònics mitjans i tardíos.6 El nom significa probablement 'la qual [ve] al vespre', una manifestació del planeta Venus com estel vespertí, un atribut ben conegut de la deessa mesopotàmica Inanna / Ishtar.
    La teva alumna AMAYA
    ADIOS

    ResponElimina
  4. Hola sóc Desirée.Mitologia grega, Deessa Artemisa filla de Zeus i bessona d'Apol·lo, és la deessa de la caça, la lluna, la castedat i el parto.Es la protectora de les amazones, el seu símbol és un arc amb fletxes.Diu la història que les noies atenesos que s'acosten a l'edat del matrimoni les enviaven al seu santuari durant un any per sevirla.

    ResponElimina
  5. soc rania avui parlare de ateneas , ateneas es la germana de zeus ateneas es gerrera.
    A comvatit en moltes batalles y sempre en els seus batalles a ganat contra moltes guerrers
    y tambe a lluitat contra ares es tambe el deú de la guerra pero nunca ha . I una vegada ha l´antiga grecia ares i atenas avian lluitat i com sempra ateneas avia ganat i ares avia salit com sempre perdent ahora os contare tambe un poc sobre zeus , zeus es el deú dels rays i zeus es el deú mes important de tot l´olimp tambe te una esposa que es diu hera pero zeus una vegada
    va tenir una pelea amb el seu germa Hades que viu al inframon

    ResponElimina
  6. Hola!!!Soc Lucía i la meva resposta és:
    Jo os vaig a presentar a Atena:
    En la mitología grega,Atena és la deessa de la saviesa i de l'artesania,com ara el teixit i la ceràmica.També és deessa de la guerra,pero del seu vessant estratègic,ja que el déu de la lluita i la sang ès Ares.Era també deessa protectora de la ciutat d'Atenes i de moltes d'altres.És una de les sis deesses principals del Panteó grec i era anomenada Minerva pels romans.

    ResponElimina
  7. Hola soc Nurdin, i os vaig a parlar sobre Poseido,es un deu greg de la antigua grecia,es diu que el seu pare es Cronos i la seva madre Rea,els germana de Poseído es diuen,Zeus,Hades,Hera...etc. Poseído era el deu del mar,Zeus del mon i Hades de l'inframon.El simbol de Poseído es el tridente,el de Zeus un llamó i el de Hades es un casc pero ser invisible.

    ResponElimina
  8. Hola soc Irene Fernandez.
    La meva deessa es Atena:
    Atena és la filla de Zeus i Metis i per la gran sorpresa de Zeus,Atena va neixer adulta i armada.És la deessa de la guerra,intel.ligéncia,de la saviesa,l'arquitectura i l'artesania.La seva representació era una dona vestida amb roba militar.L'animal que la simbolitza és el mussol, i la seva planta es l'olivera.també és una de les sis deesses principals del Panteó grec i era anomenada Minerva pels romans.
    Adeu ¡ bona tarda!

    ResponElimina
  9. Hola soc Luna
    I vull presentar a Atenea.Atenea es la deessa de la guerra,civilizació,savinas, estrategía I de les artes.Una de les principal divinidad del panteón Grecia I una del dote dels olímpics.

    ResponElimina
  10. Hola soc Gabriel El deu Apol.lo Apol.lo es fill de Zeus i Leto i germana bessona de Arthermis.Apol.lo tambe anomenat com Adelic,de Delos.
    En la mitologia Grega a estat reconegut com el deu de la llun i del sol.De la beritat i la profesia.Del tir amb arc.La medicina i la curacio.La musica,La poesia i les arts.Despres del part d'Apol.lo,Zeus va embiar regals al seu fil:un Mitrador,una tira i un carro tirat per cisnes

    ResponElimina
  11. Hola soc na lina i la meva espost es:
    jo os vaig a parlar de na Afodita:
    Afrodita es la deessa mes guapa de tota gecia.Ella es la deessa de l´amor
    de la belleça i diuen que tambe es la deessa del desig i la repoduccio

    ResponElimina
  12. En la mitologia grega, Hermes (en grec clàssic: Έρμῆς) era el missatger dels Déus Olímpics, de les fronteres i dels viatgers, dels pastors, dels oradors, de l'enginy, dels literats i poetes, de l'atletisme, dels pesos i mesures, dels invents i en general del comerç, de l'astúcia, dels lladres i dels mentiders. Era fill de Zeus i de la plèiade Maia i pare d'Eudor. A la mitologia romana s'anomenava Mercuri. A l'himne homèric és invocat "de multiforme enginy (en grec polytropos), d'astuts pensaments, lladre, quatrer de bous, amo dels somnis, espia nocturn, guardià de les portes."[1]

    Hermes Trismegist, filòsof grec, comparant les religions grega i egípcia, identificava el déu Hermes amb l'egipci Thoth. També deia que el coneixement derivava d'Hermes.Soc Andrei

    ResponElimina
  13. Hola!!! soc Erika Garcia sa meva dea es Atenea.
    Atenea es la dessa de la saviosa i de la Artessania tambe es la dea
    de la guerra pero del seu vessant estrategit,ja que el deu de la lluita i kla sang es Ares . Era tambe dea protectora de la ciutat de Atenes i de moltres altres es una de les sis dees principals del panteo grec i era anomenada minerava pels romans . era filla de Zeus i de Metis .
    Adios.

    ResponElimina
  14. hola aquest es el meu resum de de Afrodita
    Afrodita es la deessa del amor i la bellesa.
    uns dels seus simbols es el mussol,la rosa i el dofi.
    Afrodita es va casar amb Hefest el deu del foc i el metall,hefest es feo i malhumorat.
    El pare de Afrodita es Zeus.
    Afrodita te un temple que esta en Pafos on adoraben a Afrodita.
    jo amaya

    ResponElimina
  15. soc yaiza.


    hola el meu ressum es de hermes,es el mensayerdels deus,
    el deu del comers,
    dels lladres,
    dels viagers,
    dels esports,
    dels atletes,
    del peix i
    el gia del imframon
    i aquesta hi ha sit la meva resposta,adeuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

    ResponElimina
  16. Hola, soc na Care:
    Vaig a parlar de la deessa grega Afrodita, una dels dotze déus olímpics. Era considerada la deessa de l'amor i la bellesa, i com tots els altres déus, residia al Mont Olímpic. Alguns símbols amb els quals es representava a la deessa Afrodita eren el dofí, la rosa, la closca de vieira o el colom. Segons algunes versions més recents de la història de la mitología grega, Afrodita es considerada com a la filla del déu Zeus. Però hi ha altres version molt més antigues en que la deessa Afrodita es considerada com a filla de Urà. Afrodita era considerada la deessa més bella i quasi ningú es podia resistir als seus encants. A la deessa Afrodita i posaren el sobrenom de Urània al ser escollida com a representant de l'amor pur. La figura corresponent amb la qual es representava a Afrodita a la mitología romana, la qual es va crear a partir de la fusió amb la mitología grega, era la deessa Venus.

    ResponElimina

Tots els comentaris que es realitzin no seran publicats al moment. Per seguretat, abans seran revisats per a la seva aprovació.

Todos los comentarios que se realicen no serán publicados al instante. Por seguridad, antes serán revisados para su aprobación.